Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη χώρα η Δανία που σταματάει το πρόγραμμα εμβολιασμών

«Η άνοιξη έφτασε, η κάλυψη εμβολιασμού στον πληθυσμό της Δανίας είναι υψηλή και η επιδημία έχει αντιστραφεί», ανέφερε η Υγειονομική Αρχή.

Πρώτη χώρα η Δανία που σταματάει το πρόγραμμα εμβολιασμών

Η Δανία έγινε η πρώτη χώρα που σταμάτησε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid, λέγοντας ότι το κάνει επειδή ο ιός είναι πλέον υπό έλεγχο.

«Η άνοιξη έφτασε, η κάλυψη εμβολιασμού στον πληθυσμό της Δανίας είναι υψηλή και η επιδημία έχει αντιστραφεί», ανέφερε η Υγειονομική Αρχή της Δανίας σε δήλωση την Τετάρτη.

«Ως εκ τούτου, το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας τερματίζει τώρα τις ευρείες προσπάθειες εμβολιασμού κατά της Covid-19 για αυτή τη σεζόν», ανέφερε. Ο κόσμος δεν θα προσκαλείται για εμβολιασμό από τις 15 Μαΐου, είπε, αν και όλοι θα μπορούν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Οπως θυμίζει το CNBC, η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid στη Δανία ξεκίνησε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα του 2020. Περίπου 4,8 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί (σ.σ. ο πληθυσμός της χώρας είναι 5,8 εκατ.), δήλωσε η υγειονομική αρχή, με πάνω από 3,6 εκατ. ανθρώπους να λαμβάνουν αναμνηστική δόση.

Παράλληλα, πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τότε που η παραλλαγή Όμικρον έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του ιού, πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι τα επίπεδα ανοσίας στον πληθυσμό είναι υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v