Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτακτη σύνοδο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ συγκαλεί η Γαλλία

Στις 2 Μαΐου θα αναζητηθεί η απάντηση στη ρωσική απόφαση να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Εκτακτη σύνοδο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ συγκαλεί η Γαλλία

Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ θα φιλοξενήσει στις 2 Μαΐου η Γαλλία προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της ρωσικής απόφασης να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, δήλωσε την Τετάρτη η Γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μπαρμπαρά Πομπιλί, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Υστερα από τη διακοπή της παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, οι Ευρωπαίοι παραμένουν ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Θα οργανώσω μια συνάντηση τη Δευτέρα το απόγευμα με τους ομολόγους μου υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ», ανακοίνωσε η Πομπιλί μέσω Twitter.

Η ρωσική Gazprom διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία την Τετάρτη λόγω της άρνησής τους να πληρώσουν σε ρούβλια, πυροδοτώντας έναν οικονομικό πόλεμο με την Ευρώπη ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν ύστερα από την εισβολή στην Ουκρανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v