Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η SAAB βλέπει ευκαιρίες από μια ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Saab αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από την απόφαση των περισσότερων σχεδόν ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Η SAAB βλέπει ευκαιρίες από μια ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα άνοιγε νέες αγορές για τη Saab, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Ο Μίκαελ Γιόχανσον τόνισε ότι η ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία ήταν μια «καθαρά πολιτική απόφαση» για τη Σουηδία, αλλά πρόσθεσε ότι η ένταξη δεν θα είχε «κανένα αρνητικό αποτέλεσμα» στην κύρια αμυντική βιομηχανία της χώρας, ακόμη κι αν αυτό θα σήμαινε αυξημένο ανταγωνισμό στο εσωτερικό.

«Βρισκόμαστε στις αγορές των χωρών του ΝΑΤΟ σήμερα με συμβατά συστήματα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τομείς στους οποίους δεν έχουμε εμπλακεί κανονικά», είπε στους Financial Times, αναφερόμενοας στα προηγμένα πυραυλικά συστήματα και τους ευαίσθητους αισθητήρες.

«Ίσως μπορούμε να δουλέψουμε περισσότερο πάνω σε αυτούς τους τομείς εντός της συμμαχίας» ανέφερε. «Προφανώς, ανοίγει περισσότερο αυτήν την αγορά».

O Γιόχανσον τόνισε ότι η Saab αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από την απόφαση των περισσότερων σχεδόν ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Η γειτονική Φινλανδία θα αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες εάν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αναγκάσει τις ευρωπαϊκές χώρες εκτός της συμμαχίας να επανεξετάσουν την πολιτική ασφαλείας της.

Η Σουηδία συζητά επίσης την ένταξη και αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ζήτησε να επιταχυνθεί μια σημαντική έκθεση για την πολιτική ασφάλειας και να δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v