Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερη πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μ. Βρετανία

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι Βρετανοί σκέφτονται δύο φορές πριν αγοράσουν», επισημαίνει ο Joe Staton, διευθυντής στρατηγικής πελατών στην GfK.

Ελεύθερη πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μ. Βρετανία

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από την ύφεση του 2008, με τις προοπτικές για τα προσωπικά τους οικονομικά και τη γενική οικονομία χειρότερες από ό,τι στις πιο σκοτεινές ημέρες της χρηματοπιστωτικής κρίσης, μεταδίδει το Bloomberg.

Η μηνιαία μέτρηση της GfK έπεσε επτά μονάδες στο μείον 38 τον Απρίλιο, πολύ κάτω από το μείον 33 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Σηματοδοτεί την ανησυχία για την έκρηξη του κόστους ζωής, την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τον κίνδυνο ότι τα χειρότερα... έπονται.

Τα στοιχεία ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάκαμψης της Βρετανίας κινδυνεύει λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού, που έχουν επιφέρει τη μεγαλύτερη πίεση στις δαπάνες των νοικοκυριών από τότε που υπάρχουν στοιχεία.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι Βρετανοί σκέφτονται δύο φορές πριν αγοράσουν», δήλωσε ο Joe Staton, διευθυντής στρατηγικής πελατών στην GfK. «Με ελάχιστη προοπτική οικονομικής ανακούφισης στον ορίζοντα, μπορούμε μόνο να προβλέψουμε περαιτέρω πτώση του δείκτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v