Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 25% στις αποστολές ρωσικού πετρελαίου σε μία μόλις εβδομάδα

Με τους τρέχοντες εξαγωγικούς δασμούς, οι αποστολές της εβδομάδας θα έχουν αποφέρει στο Κρεμλίνο περίπου 181 εκατ. δολάρια -είναι 60 εκατ. δολάρια λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτώση 25% στις αποστολές ρωσικού πετρελαίου σε μία μόλις εβδομάδα

Κατά 25% μειώθηκαν οι θαλάσσιες ροές ρωσικού πετρελαίου τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 15 Απριλίου. Οι όγκοι που κατευθύνονταν προς την Ασία από λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, τη Βαλτική και τις ακτές της Αρκτικής έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, συνολικά 30 δεξαμενόπλοια φόρτωσαν περίπου 21,8 εκατ. βαρέλια από ρωσικούς εξαγωγικούς τερματικούς σταθμούς, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης του ειδησεογραφικού πρακτορείου και αναφορές λιμενικού πράκτορα. Η μέση θαλάσσια ροή αργού έφτασε στα 3,12 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μειωμένη κατά 25% σε σύγκριση με την εβδομάδα που είχε ολοκληρωθεί στις 8 Απριλίου.

Η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου σημαίνει μειωμένα έσοδα για τη Μόσχα, καθώς το κόστος του πολέμου του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία αυξάνεται όπως και οι επακόλουθες κυρώσεις στη ρωσική οικονομία. Με τους τρέχοντες ρυθμούς εξαγωγικού δασμού πετρελαίου, οι αποστολές της εβδομάδας θα έχουν αποφέρει στο Κρεμλίνο περίπου 181 εκατ. δολάρια -είναι 60 εκατ. δολάρια λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v