Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών το φυσικό αέριο

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του φυσικού αερίου πραγματοποίησε άλμα 8,5% στα 7,93 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες,

ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών το φυσικό αέριο

Η τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών τη Δευτέρα, λόγω των τριγμών στην αγορά ενέργειας που προκαλεί ο ουκρανικός πόλεμος και των προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες την άνοιξη.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του φυσικού αερίου πραγματοποίησε άλμα 8,5% στα 7,93 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008.

Το φυσικό αέριο έχει κλείσει σε θετικό έδαφος τις πέντε τελευταίες εβδομάδες. 

«Με τo momentum να είναι ανοδικό και την αγορά να μην είναι σε θέση να χειριστεί τυχόν περαιτέρω ανοδικά σοκ, το φυσικό αέριο είναι πιθανό να συνεχίσει να καταγράφει κέρδη για το καλοκαίρι» τονίζει η EBW Analytics. Η εταιρεία προσθέτει ότι η αλλαγή στις προβλέψεις για τον καιρό οδήγησε την αμερικανική αγορά σε ράλι.

Από την αρχή του έτους, η τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχει ενισχυθεί 102%, το οποίο αυξάνει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό. 

Η άνοδος είναι λιγότερο απότομη από ό,τι στην Ευρώπη, όπου οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων φυσικού αερίου έχουν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ καθώς το μπλοκ προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι ΗΠΑ στέλνουν πλέον ποσότητες ρεκόρ υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, το οποίο οδηγεί υψηλότερα τις τιμές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v