Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι κάνουν οι τιμές για το καλαμπόκι

Η ρωσική εισβολή απειλεί το εμπόριο σιτηρών από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και θα μπορούσε να μειώσει την επόμενη καλλιέργεια καλαμποκιού της Ουκρανίας κατά περίπου 40%. Στα «μείον» και ο κρύος καιρός στις ΗΠΑ.

Ράλι κάνουν οι τιμές για το καλαμπόκι

Ανοδικά κινούνται οι τιμές για το καλαμπόκι, φτάνοντας στα 8 δολάρια ανά μπούσελ, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί να σταματήσει την ικανότητα της χώρας για καλλιέργειες, ενώ ο κρύος καιρός προκαλεί ανησυχίες για αργή έναρξη της καλλιέργειας στις ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πόλεμος δείχνει ελάχιστα σημάδια λήξης, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δεσμεύεται αυτή την εβδομάδα να συνεχίσει την εισβολή. Η σύγκρουση απειλεί το εμπόριο σιτηρών από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και θα μπορούσε να μειώσει την επόμενη καλλιέργεια καλαμποκιού της Ουκρανίας κατά περίπου 40%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Σικάγο έχουν κάνει ράλι κι έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 αυτή την εβδομάδα.

Οι αγοραστές είναι πιθανό να στραφούν προς τις ΗΠΑ για προμήθειες, αλλά ο αρχικός ρυθμός καλλιέργειας είναι οριακά κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο κρύος και υγρός καιρός θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ακόμη εμπόδιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v