Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για το παγκόσμιο εμπόριο φέτος ο ΠΟΕ

«Η διπλή καταστροφή της πανδημίας και του πολέμου έχει διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού, έχει αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις και έχει μειώσει τις προσδοκίες», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για το παγκόσμιο εμπόριο φέτος ο ΠΟΕ

Χαμηλότερα αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), λόγω των επιπτώσεων του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας -πλέον εκτιμά ότι θα αυξηθεί κατά 3% από 4,7% που εκτιμούσε προηγουμένως. 

«Οι οικονομικοί απόηχοι αυτής της σύγκρουσης θα επεκταθούν πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΕ Ngozi Okonjo-Iweala σε συνέντευξη Τύπου που παρουσίασε τα ευρήματα, σύμφωνα με το Reuters.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η διπλή καταστροφή της πανδημίας και του πολέμου έχει διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού, έχει αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις και έχει μειώσει τις προσδοκίες για ανάπτυξη της παραγωγής και του εμπορίου».

Ο Οργανισμός ανέφερε ότι η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου το 2023 αναμένεται να είναι 3,4%, σημειώνοντας ότι αυτές οι εκτιμήσεις είναι λιγότερο βέβαιες από ό,τι συνήθως, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v