Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακαλούνται κι άλλα σοκολατένια αυγά Kinder λόγω σαλμονέλας

H ιταλική ζαχαροπλαστεία Ferrero International διευρύνει το πεδίο των ανακλήσεων για να συμπεριλάβει όλες τις σοκολάτες που παρασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Arlon στο Βέλγιο.

Ανακαλούνται κι άλλα σοκολατένια αυγά Kinder λόγω σαλμονέλας

Η Ferrero International ανακαλεί κι άλλα σοκολατένια αυγά της Kinder λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, επικαλούμενη μια σύνδεση με κρούσματα σαλμονέλας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ιταλική ζαχαροπλαστεία, η οποία είχε ανακαλέσει στο παρελθόν ορισμένα δυνητικά μολυσμένα προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, διεύρυνε την Τετάρτη το πεδίο των ανακλήσεων για να συμπεριλάβει όλες τις σοκολάτες που παρασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Arlon στο Βέλγιο.

Μέχρι την Τρίτη είχαν αναφερθεί 134 κρούσματα σαλμονέλας σε όλη την Ευρώπη, με «συγκεκριμένα προϊόντα σοκολάτας» να προσδιορίζονται ως πιθανή αιτία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Βρετανία, σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

Ως απάντηση στο ξέσπασμα της επιδημίας, η μονάδα της Ferrero στην Αυστραλία ανακαλεί πασχαλινά καλάθια και μερικά σοκολατένια αυγά από την Πέμπτη, αν και τα μεμονωμένα αυγά των 20 γραμμαρίων και η συσκευασία με τα τρία αυγά δεν επηρεάζονται. Η καναδική μονάδα της εταιρείας ανακαλεί επίσης 10 προϊόντα Kinder λόγω πιθανής μόλυνσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v