Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο

Πώς κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες του ευρώ και πώς στο μπλοκ των 27 κρατών-μελών. Η κίνηση ανά κατηγορία προϊόντων.

Πόσο αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο

Κατά 0,3% αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ενημέρωσε η Eurostat την Πέμπτη. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από την αναμενόμενη άνοδο κατά 0,6%. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5% στην ευρωζώνη και 5,4% στην ΕΕ.

Οι λιανικές πωλήσεις καυσίμων αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 3,2% στην ευρωζώνη και κατά 3,9% στην ΕΕ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, τα μη διατροφικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 0,8% και 0,4% αντίστοιχα, ενώ οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού μειώθηκαν κατά 0,5% στην ευρωζώνη και 0,4% στην Ε.Ε.

Σε ετήσια βάση, τα καύσιμα αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 12% και 12,7% αντίστοιχα, οι πωλήσεις μη διατροφικών προϊόντων κινήθηκαν ανοδικά κατά 9,3% στην ευρωζώνη και κατά 9,6% στην ΕΕ και τα τρόφιμα, τα ποτά και ο καπνός καθοδικά κατά 2% στην ευρωζώνη και 1,5% στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v