Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενα μήνα παρακάτω πάει η απαγόρευση του ρωσικού άνθρακα στην ΕΕ

Αναμένεται να τεθεί πλήρως σε ισχύ από τα μέσα Αυγούστου, έναν μήνα αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προταθεί, όπως είπε πηγή της ΕΕ στο Reuters, μετά από πίεση της Γερμανίας να καθυστερήσει το μέτρο.

Ενα μήνα παρακάτω πάει η απαγόρευση του ρωσικού άνθρακα στην ΕΕ

Οι απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να εγκρίνουν την Πέμπτη την απαγόρευση του ρωσικού άνθρακα που θα τεθεί πλήρως σε ισχύ από τα μέσα Αυγούστου, έναν μήνα αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προταθεί, όπως είπε πηγή της ΕΕ στο Reuters, μετά από πίεση της Γερμανίας να καθυστερήσει το μέτρο.

Η σταδιακή κατάργηση των εισαγωγών ρωσικού άνθρακα από την ΕΕ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στο πέμπτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που πρότεινε αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως αντίδραση στις θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούτσα. 

Μόλις εγκριθεί, θα είναι η πρώτη απαγόρευση της ΕΕ σε οποιαδήποτε εισαγωγή Ενέργειας από τη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που αντιπροσωπεύουν πολύ μεγαλύτερες ρωσικές εισαγωγές, εξακολουθούν να είναι άθικτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v