Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορμπαν: Η Ουγγαρία έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια το ρωσικό αέριο

Λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του ο Ούγγρος πρωθυπουργός διαχωρίζει τη θέση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα της πληρωμής του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Ορμπαν: Η Ουγγαρία έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια το ρωσικό αέριο

Η Ουγγαρία δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, διαχωρίζοντας τη θέση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο ενάντια στο αίτημα της Μόσχας για πληρωμή στο ρωσικό νόμισμα.

Η Ουγγαρία θα πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, εάν το ζητήσει η Ρωσία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, απαντώντας σε ερώτηση του Reuters.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι κινδυνεύει με διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου εκτός και αν πληρώσει σε ρούβλια.

Με λίγες εβδομάδες να απομένουν πριν από την εξόφληση των λογαριασμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι όσοι έχουν συμβόλαια που απαιτούν πληρωμή σε ευρώ ή δολάρια θα πρέπει να τα τηρήσουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιτζάρτο είπε νωρίτερα ότι οι αρχές της Ε.Ε. δεν είχαν «κανένα ρόλο» να παίξουν στη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με τη Ρωσία, η οποία βασίστηκε σε διμερή σύμβαση μεταξύ μονάδων της ουγγρικής κρατικής MVM και της Gazprom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v