Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 2,2% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Φεβρουάριο στη Γερμανία

Ανησυχεί για πιθανή οικονομική επιβράδυνση. Η πρώτη μείωση, ύστερα από τέσσερις μήνες, ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής. Πτώση κερδών ανακοινώνουν γερμανικές εταιρείες κολλοσοί. «Καμπανάκι» για τις επενδύσεις.

Πτώση 2,2% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Φεβρουάριο στη Γερμανία

Οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων μειώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να επιβραδύνεται.

Οι παραγγελίες σε Γερμανούς κατασκευαστές μειώθηκαν κατά 2,2% τον Φεβρουάριο, εν όψει της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία (στις 24 Φεβρουαρίου).

Αυτό είναι πολύ χειρότερο από τις προβλέψεις για πτώση 0,3%, που οφείλεται σε πτώση των παραγγελιών στο εξωτερικό.

Η διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας και η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενέτεινε τις πιέσεις στα γερμανικά εργοστάσια, πέρα από τη διαταραχή της πανδημίας.

Εταιρείες όπως η BMW, η BASF και η ThyssenKrupp έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα κέρδη τους θα μειωθούν. Τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, δήλωσε ότι μια ύφεση «θα ήταν πιθανώς αναπόφευκτη» εάν η Γερμανία αποκοπεί από τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Πριν από την εισβολή, η οικονομία αντιμετώπιζε το τελευταίο κύμα της πανδημίας. Οι περιορισμοί έχουν πλέον χαλαρώσει, αν και ο φόρτος υποθέσεων παραμένει αυξημένος και ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν προσεκτικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v