Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό πίεση η ΕΕ για κυρώσεις κατά Ρωσίας σε πετρέλαιο και άνθρακα

Ετοιμη η Γαλλία να επεκτείνει τις κυρώσεις. Το πετρέλαιο και ο άνθρακας «είναι σίγουρα μια επιλογή» για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Αλλη άποψη έχουν Γερμανία, Αυστρία.

Υπό πίεση η ΕΕ για κυρώσεις κατά Ρωσίας σε πετρέλαιο και άνθρακα

Ετοιμη να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στους τομείς του πετρελαίου και του άνθρακα είναι η Γαλλία, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ωστόσο, δεν είναι σαφές ότι και τα 27 μέλη του μπλοκ θα ακολουθήσουν παρά την οργή για τις ύποπτες ρωσικές θηριωδίες στην Ουκρανία.

«Θα δούμε ποια θα είναι η θέση των άλλων κρατών μελών, αλλά νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ενότητα για τις νέες κυρώσεις», είπε ο Λεμέρ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις είπε ότι οι κυρώσεις σε πετρέλαιο και άνθρακα «είναι σίγουρα μια επιλογή» για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά η Γερμανία και άλλοι έχουν αντιταχθεί μέχρι στιγμής.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Μάγκνους Μπρούνερ επανέλαβε τη θέση της χώρας του ότι οι κυρώσεις δεν πρέπει να βλάψουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ περισσότερο από τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v