Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεράστια αποδέσμευση πετρελαίου από τον Μπάιντεν κόντρα στις «αυξήσεις Πούτιν»

«Καμία εταιρεία δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί μια πανδημία ή τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να πλουτίσει σε βάρος των αμερικανικών οικογενειών», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Κάτω από τα $100 το αργό.

Τεράστια αποδέσμευση πετρελαίου από τον Μπάιντεν κόντρα στις «αυξήσεις Πούτιν»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το σχέδιό του να ρίξει στην αγορά ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τα αποθέματα των ΗΠΑ για έξι μήνες θα θέσει τα θεμέλια για τη χώρα για να αποκτήσει ανεξαρτησία από ξένους προμηθευτές ενέργειας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μπάιντεν κατηγόρησε για την άνοδο των τιμών της βενζίνης φέτος στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποκαλώντας την «αύξηση των τιμών του Πούτιν». Αλλά επέκρινε επίσης τις αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου που είναι απρόθυμες να αυξήσουν την παραγωγή και κάλεσε το Κογκρέσο να επιβάλει χρεώσεις σε εταιρείες που έχουν αχρησιμοποίητες μισθώσεις γεώτρησης σε ομοσπονδιακά εδάφη.

«Οι εταιρείες έχουν μια υποχρέωση που ξεπερνά τους μετόχους - προς τους πελάτες τους, τις κοινότητές τους και τη χώρα τους», είπε ο Μπάιντεν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη μεγαλύτερη αποδέσμευση που έγινε ποτέ από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου. «Καμία αμερικανική εταιρεία δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί μια πανδημία ή τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να πλουτίσει σε βάρος των αμερικανικών οικογενειών».

«Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε πραγματική μακροπρόθεσμη ενεργειακή ανεξαρτησία στην Αμερική μια για πάντα», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν είναι ώρα για πολιτική».

Κάτω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι υποχωρεί το αμερικανικό αργό, στα 99 δολάρια, ενώ το μπρεντ βρίσκεται στα $104.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v