Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερίδιο $575 εκατ. από real estate πρότζεκτ πουλάει η Evergrande

Η υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων βρίσκεται στο επίκεντρο κρίσης ρευστότητας στον τομέα ακινήτων της Κίνας, ο οποίος οδηγεί την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στηρίζει την απασχόληση.

Μερίδιο $575 εκατ. από real estate πρότζεκτ πουλάει η Evergrande

Η Evergrande, η υπερχρεωμένη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα πουλήσει το μερίδιό της σε ένα έργο ακινήτων 223.000 τετραγωνικών μέτρων, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει συνεχή αβεβαιότητα σχετικά με την πρόοδο της κολοσσιαίας διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Ομιλος, ο οποίος έχει υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων, απέτυχε να πληρώσει ομόλογα εξωτερικού τον Δεκέμβριο μετά από μήνες καθυστερήσεων πληρωμών. Έκτοτε υποβάλλεται σε μυστική διαδικασία για την αναδιάρθρωση των χρεών της.

Σε έγγραφο που υποβλήθηκε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η Evergrande ενημέρωσε ότι θα πουλήσει το μερίδιό της ύψους 3,66 δισ. γουάν (575 εκατ. δολάρια) στο Crystal City Project, μια ανάπτυξη υπό κατασκευή στην Hangzhou, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των κτιρίων και των δικαιωμάτων για χρήση γης.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση χρεών ύψους 960 εκατ. γουάν που οφείλονται στην Zhejian Real Estate Group, η οποία είναι επίσης ένας από τους δύο αγοραστές του μεριδίου. Ο άλλος αγοραστής είναι ένας κρατικός Ομιλος ακινήτων.

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων βρίσκεται στο επίκεντρο κρίσης ρευστότητας στον τομέα ακινήτων της Κίνας, ο οποίος οδηγεί την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στηρίζει την απασχόληση.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τα μηνύματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εκ των οποίων περισσότερα από 20 δισ. δολάρια είναι με τη μορφή ομολόγων εξωτερικού. Ωστόσο, έχει κάνει λίγες λεπτομερείς αποκαλύψεις καθώς οι κινεζικές αρχές εργάζονται για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της κατάρρευσης της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v