Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστηρούς ελέγχους για την καταπολέμηση της Ομικρον οργανώνει η Κίνα

Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων μετά την έναρξη της πανδημίας. Μεγάλη η ανησυχία της κυβέρνησης. Ποιες οι επαρχίες που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Αυστηρούς ελέγχους για την καταπολέμηση της Ομικρον οργανώνει η Κίνα

Η Κίνα έστειλε ομάδες υγειονομικής επιθεώρησης σε 10 επαρχίες για τον γρήγορο περιορισμό της πανδημίας, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, όπως μεταδίδει το South China Morning Post.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Du Jiang ηγήθηκε της ομάδας που εστάλη στη Shandong, όπου οι ασυμπτωματικές λοιμώξεις ανήλθαν σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από την εμφάνιση της πανδημίας το 2020.

Σε συνάντηση του με άλλους αξιωματούχους την Τρίτη, ο Du είπε ότι οι επιθεώρησεις είχαν ως στόχο να παροτρύνουν τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν αυστηρούς επιδημικούς ελέγχους και να μπλοκάρουν μια νέα έξαρση, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται σε 28 από τις 31 επαρχίες της χώρας.

Σχεδόν 2.600 κρούσματα και 2.350 ασυμπτωματικές λοιμώξεις καταγράφησαν την Τετάρτη σε ολόκληρη την Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων αυτόν τον μήνα σε σχεδόν 47.000. Έως και 2.320 περιπτώσεις αναφέρθηκαν στην βορειοανατολική επαρχία Jilin, 36 στη γειτονική Liaoning και 110 στην επαρχία Fujian, ενώ το λιμάνι της πόλης Tianjin κοντά στο Πεκίνο και η επαρχία Shandong ανέφεραν 24 η καθεμία, σύμφωνα με το Xinhua.

Στο πλαίσιο αυτό η Shanghai –η εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας και πόλη πρότυπο για τον έλεγχο του Covid-19 χωρίς lockdown – έχει αναγκαστεί να αποκλείσει κι άλλες κατοικημένες περιοχές, ενόσω πραγματοποιούνται μαζικές δοκιμές.

Στο πλαίσιο αυτό ο διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της πόλης, Wu Jinglei, δήλωσε την Τετάρτη ότι ένας ακόμη γύρος μαζικών δοκιμών θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο ημέρες καθώς συνέχισε να παρατηρείται υψηλός αριθμός λοιμώξεων, καθώς «η πόλη αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή και πολύπλοκη πρόκληση ελέγχου του Covid-19 από το πρώιμο στάδιο της πανδημίας».

Ο γραμματέας του κόμματος της Shanghai Li Qiang δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει την πρόληψη και τον έλεγχο του Covid-19 ως κορυφαία προτεραιότητα, με τα μέτρα ελέγχου να διαφοροποιούνται ανά περιοχές και ζώνες.

Παρόμοιες ομάδες επιθεώρησης στάλθηκαν επίσης στη Fujian και στο Shaanxi, σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v