Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερίδιο στην Deutsche Bank είχε αποκτήσει το Archegos

Ηταν αρκετά μεγάλο ώστε ο ιδρυτής του hedge fund να γίνει σημαντικός μέτοχος της τράπεζας, με ορισμένους να αναφέρουν ότι ήταν κοντά στο 2% και διατηρήθηκε μέχρι την χρεοκοπία της εταιρείας.

Μερίδιο στην Deutsche Bank είχε αποκτήσει το Archegos

Μερίδιο στη Deutsche Bank απέκτησε το Archegos Capital Management, καθώς ο ιδρυτής της Bill Hwang είχε δημιουργήσει δεσμούς με τη γερμανική τράπεζα πριν η εταιρεία χρεοκοπήσει πέρυσι, όπως αποκάλυψαν την Τρίτη οι Financial Times.

Οπως υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα, οι απώλειες των παγκόσμιων τραπεζών - στις οποίες περιλαμβάνονταν οι Credit Suisse, Nomura και Morgan Stanley - που σχετίζονταν με την κατάρρευση του Archegos ξεπέρασαν τα 10 δισ. δολάρια.

Αν και λειτουργούσε ως ένας από τους δανειστές του Archegos, η Deutsche μπόρεσε να περάσει αλώβητη εν μέσω της χρεοκοπίας της εταιρείας, παραδίδοντας ακόμη και μέρος των collateral που ελήφθησαν για τη στήριξη των παρεχόμενων δανείων.

Σύμφωνα με πηγές των FT, το μερίδιο του Archegos ήταν αρκετά μεγάλο ώστε ο Hwang να γίνει σημαντικός μέτοχος της τράπεζας, με ορισμένους να αναφέρουν ότι ήταν κοντά στο 2% και διατηρήθηκε μέχρι την χρεοκοπία της εταιρείας.

Ανθρωποι που είναι πιο κοντά στην άποψη της Deutsche λένε ότι το μερίδιο έπιασε peak λίγο κάτω από το 1% και είχε πουληθεί μέχρι το τέλος του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v