Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βρετανία ετοιμάζεται να κρατικοποιήσει τη μονάδα λιανικής της Gazprom

Φυγή πολλών μεγάλων εταιρικών πελατών λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπάγει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τη Gazprom Marketing & Trading Retail.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να κρατικοποιήσει τη μονάδα λιανικής της Gazprom

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναλάβει προσωρινά τη διοίκηση του βρετανικού βραχίονα λιανικής της Gazprom καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες γυρίζουν την πλάτη τους στον ρωσικό κολοσσό λόγω του πολέμου.

Η Gazprom Marketing & Trading Retail είναι βασικός υποψήφιος για να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στο Ηνωμένο Βασίλειο αν χρεοκοπήσει, τόνισε καλά πληροφορημένη πηγή στο Bloomberg. 

Αξιωματούχοι παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία, η οποία έχει περισσότερους από 30.000 εταιρικούς πελάτες. 

Οι κινήσεις της βρετανικής κυβέρνησης είναι το τελευταίο σημάδι του αποκλεισμού της ρωσικής κρατικής εταιρείας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι ενεργειακές εταιρείες γυρίζουν επίσης την πλάτη τους και στη μονάδα χονδρικής της Gazprom. 

H θυγατρική της Gazprom στη Βρετανία προμηθεύει με αέριο μεγάλες εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και το NHS.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v