Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ σπάνε οι τιμές των λιπασμάτων

Ο δείκτης λιπασμάτων της συμβουλευτικής εταιρείας CRU έχει αυξηθεί 30% από την αρχή του έτους και είναι πλέον υψηλότερος από τα επίπεδα που είχαν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης όταν οι τιμές εκτινάχθηκαν το 2008.

Νέα ρεκόρ σπάνε οι τιμές των λιπασμάτων

Νέα ρεκόρ σπάνε οι τιμές των λιπασμάτων, καθώς οι προμήθειες από τη Ρωσία, την  κορυφαία εξαγωγέα, έχουν μειωθεί, εντείνοντας περαιτέρω τους φόβους για την επισιτιστική ασφάλεια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η απαγόρευση των εξαγωγών της Ρωσίας αυτόν τον μήνα - συμπεριλαμβανομένων βασικών συστατικών των καλλιεργειών που περιέχουν άζωτο, ποτάσα και φωσφορικά άλατα -  έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη, την ώρα που οι αγρότες ήταν ήδη αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος λιπασμάτων λόγω των κυρώσεων στη Λευκορωσία, κορυφαία παραγωγό ποτάσας και τους περιορισμούς εξαγωγών από την Κίνα.

Ο δείκτης λιπασμάτων της συμβουλευτικής εταιρείας CRU έχει αυξηθεί 30% από την αρχή του έτους και είναι πλέον υψηλότερος από τα επίπεδα που είχαν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης όταν οι τιμές εκτινάχθηκαν το 2008.

Οι υψηλότερες τιμές των λιπασμάτων σημαίνει ότι το κόστος παραγωγής παγκοσμίως θα αυξηθεί, επηρεάζοντας την ποιότητα των καλλιεργειών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v