Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται από τη διοίκηση της Novatek ο σύμμαχος του Πούτιν Γκενάντι Τιμτσένκο

Για δεύτερη φορά στο στόχαστρο διεθνών κυρώσεων ο Ρώσος ολιγάρχης. Βρετανία και ΕΕ ενώνονται κατά της ρωσικής ελίτ καταδικάζοντας τη ρωσική αυθαιρεσία.

Παραιτείται από τη διοίκηση της Novatek ο σύμμαχος του Πούτιν Γκενάντι Τιμτσένκο

Ο Γκενάντι Τιμτσένκο, μακροχρόνιος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν παραιτήθηκε τη Δευτέρα από το διοικητικό συμβούλιο του μεγαλύτερου ιδιωτικού παραγωγού φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek, αφού τόσο η ΕΕ όσο και η Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις σε εκείνον και άλλους δισεκατομμυριούχους που σχετίζονται με τον Πούτιν, λόγω της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters

Ο Τιμτσένκο, που ήδη βρισκόταν στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, ήταν πέρυσι ο έκτος πιο πλούσιος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας με καθαρή περιουσία αξίας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Τιμτσένκο, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του παραγωγού πετροχημικών Sibur, ήταν επιπλέον συνιδρυτής της εταιρείας εμπορίας πετρελαίου Gunvor με έδρα την Ελβετία. Ωστόσο πούλησε το μερίδιό του, αφού τα Ηνωμένη Έθνη του επέβαλαν πρώτη φορά κυρώσεις το 2014.

Ο Τιμτσένκο υποστήριξε επίσης πως τη δεκαετία του 1990, όταν ακόμη ο Πούτιν εργαζόταν στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης είχε και μερικές εμπορικές εταιρείες κοντά στην πόλη 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v