Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακρόν: Θα πάρουμε υπο κρατικό έλεγχο επιχειρήσεις ενέργειας

Τρεις εβδομάδες πριν από τις γαλλικές εκλογές, ο Γάλλος πρόεδρος εξαγγέλλει κρατικοποίηση εταιρειών ενέργειας. Για την «ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας» και για να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κρίση.

Μακρόν: Θα πάρουμε υπο κρατικό έλεγχο επιχειρήσεις ενέργειας

Το γαλλικό κράτος θα χρειαστεί να πάρει τον έλεγχο ορισμένων επιχειρήσεων στον ενεργειακό τομέα στο πλαίσιο ενός σχεδίου ενίσχυσης της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Γάλλος ηγέτης δεν κατονόμασε εταιρείες, ωστόσο είπε ότι οι κινήσεις του θα είναι μέρος μιας στρατηγικής της γαλλικής κυβέρνησης για την αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας και την αποκλιμάκωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

«Το κράτος θα χρειαστεί να αναλάβει πολλές πτυχές του ενεργειακού τομέα», είπε ο Μακρόν την Πέμπτη, καταθέτοντας το μανιφέστο του τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

«Θα πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο πολλών τμημάτων της βιομηχανίας».

Η Electricité de France (EDF), η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 2,7% λίγο μετά τη δήλωση Μακρόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v