Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαψεύδει η Κίνα πως υπήρξε ρωσικό αίτημα για στρατιωτική βοήθεια

«Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως διασπείρει κακόβουλη παραπληροφόρηση εναντίον της Κίνας στο ζήτημα της Ουκρανίας», αναφέρεται σε δήλωση της κινεζικής πρεσβείας.

Διαψεύδει η Κίνα πως υπήρξε ρωσικό αίτημα για στρατιωτική βοήθεια
Η Κίνα αρνήθηκε σήμερα τους ισχυρισμούς Αμερικάνων αξιωματούχων πως η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για διασπορά «κακόβουλης παραπληροφόρησης» που κινδυνεύει να οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύρραξης, μεταδίδει το Reuters.

«Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως διασπείρει κακόβουλη παραπληροφόρηση εναντίον της Κίνας στο ζήτημα της Ουκρανίας», αναφέρεται σε δήλωση της κινεζικής πρεσβείας στο Λονδίνο προς το Reuters.

«Η Κίνα παίζει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», τονίζει.

«Η κορυφαία προτεραιότητα τώρα είναι να αμβλυνθεί η κατάσταση, αντί να ρίχνεται λάδι στη φωτιά, και να εργαζόμαστε για έναν διπλωματικό διακανονισμό αντί για την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης».

Υπενθυμίζεται πως αρκετοί Αμερικάνοι αξιωματούχοι είπαν πως η Ρωσία έχει ζητήσει από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, προκαλώντας ανησυχία στον Λευκό Οίκο πως το Πεκίνο μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v