Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert από Γερμανία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για τρίτη μέρα

Τα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκαν στα 1.543 ανά 100.000 άτομα σε επτά ημέρες, συνεχίζοντας τη σταθερή άνοδό τους από τις αρχές Μαρτίου.

Alert από Γερμανία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για τρίτη μέρα

Ρεκόρ για τρίτη διαδοχική μέρα χτύπησε το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό στη Γερμανία τη Δευτέρα, με την αύξηση να οδηγεί τον κορυφαίο αξιωματούχο υγείας της χώρας σε βαριά προειδοποίηση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκαν στα 1.543 ανά 100.000 άτομα σε επτά ημέρες, συνεχίζοντας τη σταθερή άνοδό τους από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου δημόσιας υγείας RKI.

Η έξαρση δείχνει σημάδια επιδείνωσης και προκαλεί «πολλούς θανάτους», δήλωσε την Κυριακή σε tweet ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. Προέτρεψε τον κόμσο να κάνει επειγόντως τα εμβόλια του για την Covid.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία στα μέσα Φεβρουαρίου και οι περισσότεροι περιορισμοί που απομένουν πρόκειται να ολοκληρωθούν την Κυριακή. Η χώρα δεν έχει δει την απότομη πτώση της μετάδοσης που έχει σημειωθεί σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ενώ οι καθημερινοί θάνατοι από τον ιό εξακολουθούν να είναι περίπου 250 με 300 άτομα.

Οι αυξανόμενοι αριθμοί μόλυνσης οφείλονται εν μέρει στην εξάπλωση της ακόμη πιο μολυσματικής υποπαραλλαγής BA.2 του στελέχους Ομικρον, που πλέον αντιπροσωπεύει περίπου τα μισά κρούσματα Covid στη Γερμανία, σύμφωνα με το RKI.

Περίπου 2,7 εκατομμύρια Γερμανοί ηλικίας 60 ετών και άνω δεν έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v