Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτόξευση 1.500% στις λήψεις εφαρμογών VPN στη Ρωσία

Ρεκόρ χτυπάει το download εφαρμογών εικονικών ιδιωτικών δικτύων μέσω App Store και Google Play Store. Οι Ρώσοι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκλεισμένες ιστοσελίδες και να παρακάμψουν τους περιορισμούς.

Εκτόξευση 1.500% στις λήψεις εφαρμογών VPN στη Ρωσία

Σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα στρέφονται οι Ρώσοι, για να παρακάμψουν τους αυστηρότερους ελέγχους και περιορισμούς στο διαδίκτυο της χώρας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τα VPN μπορούν να κρύψουν την ταυτότητα και την τοποθεσία ενός χρήστη του διαδικτύου, για να τον βοηθήσουν να αποκτήσει πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους και υπηρεσίες.

Οι 10 κορυφαίες εφαρμογές VPN στο App Store της Apple και στο Google Play Store στη Ρωσία έλαβαν συνολικά σχεδόν 6 εκατ. λήψεις από τις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή, έως τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία από το SensorTower που συγκεντρώθηκαν για το CNBC. Ηταν αυξημένες κατά 1.500% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο 13 ημερών.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNBC, το διαδίκτυο της Ρωσίας υπόκειται σε λογοκρισία εδώ και χρόνια, αν και μεγάλες πλατφόρμες των ΗΠΑ όπως το Facebook, το Twitter και η Google ήταν ελεύθερα διαθέσιμες, σε αντίθεση με την Κίνα όπου είναι εντελώς αποκλεισμένες. Ωστόσο, αυτές οι εταιρείες λειτουργούν υπό την απειλή αποκλεισμού, ειδικά εάν φιλοξενούν περιεχόμενο που θεωρείται ότι ασκεί κριτική στο Κρεμλίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v