Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια Τράπεζα: Ρώσος παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή

«Λόγω των συνεχιζόμενων γεγονότων, δεν μπορώ πλέον να συνδεθώ με την κυβέρνησή μου και αναγκάζομαι να παραιτηθώ από τη θέση μου», δήλωσε ο πρώτος Ρώσος αξιωματούχος που παραιτήθηκε από τη θέση του διαφωνώντας με τον πόλεμο του Πούτιν.

Παγκόσμια Τράπεζα: Ρώσος παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή

Πρώτος Ρώσος αξιωματούχος που παραιτήθηκε από τη θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία έγινε ένας σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Βoris Lvin, ο οποίος ήταν ανώτερος σύμβουλος ενός κορυφαίου Ρώσου εκπροσώπου στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον, περιέγραψε την πρόθεσή του να παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας: «Λόγω των συνεχιζόμενων γεγονότων, δεν μπορώ πλέον να συνδεθώ με την κυβέρνησή μου και αναγκάζομαι να παραιτηθώ από τη θέση μου».

Ο Lvin, ο οποίος έχει εργαστεί στην Παγκόσμια Τράπεζα για περισσότερα από 24 χρόνια, επιβεβαίωσε στους Financial Times ότι είχε «παραιτηθεί επίσημα από τα καθήκοντά του» από την Τρίτη.

Είχε υπηρετήσει ως ανώτερος σύμβουλος του Roman Marshavin, του εκτελεστικού διευθυντή που εκπροσωπούσε τη Ρωσία καθώς και τη Συρία στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, και είχε εργαστεί στο παρελθόν για τη ρωσική κυβέρνηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v