Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες ρωσικές τράπεζες θα βγουν εκτός συστήματος Swift

Επτά ρωσικές τράπεζες έχουν συμπεριληφθεί ως τώρα στη λίστα με τα ιδρύματα που θα αποκλειστούν από το SWIFT. Συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ για τα μέτρα.

Ποιες ρωσικές τράπεζες θα βγουν εκτός συστήματος Swift

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά τον αποκλεισμό επτά ρωσικών τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα μηνυμάτων SWIFT, συμπεριλαμβανομένων των VTB Bank PJSC και Bank Rossiya, σύμφωνα με προσχέδιο της λίστας.

Η λίστα δεν περιλαμβάνει τη Sberbank, τον μεγαλύτερο δανειστή της Ρωσίας, ή την Gazprombank. Ο τελικός κατάλογος θα πρέπει να συμφωνηθεί με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ανέφεραν άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα άλλα ιδρύματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι οι Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Sovcombank και VEB.RF.

Σημειώνεατι ότι η λίστα εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών απεσταλμένων της ΕΕ που συναντώνται στις Βρυξέλλες.

Η απόφαση να αποκλειστούν ορισμένες ρωσικές τράπεζες από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT, που χρησιμοποιείται για συναλλαγές αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο, ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο σε κοινή δήλωση των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά. .

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να κάνει στο Bloomberg σχόλιο για τη λίστα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v