Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να υποτάξει την Ουκρανία

Επαίνεσε την Ουκρανία για «την εκπληκτική επίμονη αντίσταση» στην εισβολή και την «ψυχραιμία υπό πυρά, τη γενναιότητά του, το ανίκητο καλό χιούμορ» του Προέδρου της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω «των κινδύνων που πρέπει να αντιμετωπίσει».

Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να υποτάξει την Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τρίτη μετά τη συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του Ματέους Μοραβιέτσκι ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να υποτάξει τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη, την Ουκρανία.

Ο Τζόνσον επαίνεσε την Ουκρανία για «την εκπληκτική επίμονη αντίσταση» στην εισβολή και την «ψυχραιμία υπό πυρά, τη γενναιότητά του, το ανίκητο καλό χιούμορ» του Προέδρου της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω «των κινδύνων που πρέπει να αντιμετωπίσει».

Πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διευρύνει το σύστημα οικογενειακής μετανάστευσης για να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να φύγουν και να φτάσουν στη Βρετανία, σημειώνοντας ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τις 200.000.

Μιλώντας για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, ο Τζόνσον τόνισε ότι «υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορούμε και θα κάνουμε» σε μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος στην SWIFT.

Απέρριψε επίσης την πιθανότητα σύγκρουσης βρετανικών αεροπλάνων με τα ρωσικά για την Ουκρανία, λέγοντας ότι «οι συνέπειες αυτής θα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να ελεγχθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v