Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πουλά τη συμμετοχή στη ρωσική Rosneft η BP

Το διοικητικό συμβούλιο του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εμπλοκή της εταιρείας με τη Rosneft «απλώς δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε o πρόεδρος της BP.

Πουλά τη συμμετοχή στη ρωσική Rosneft η BP

Η BP δήλωσε ότι πουλά το 20% της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft που κατείχε από το 2013, σε μια ένδειξη της εταιρικής αντίδρασης στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο εισηγμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο πετρελαϊκός όμιλος ανέφερε σε δήλωση την Κυριακή ότι δεν θα καταγράφει πλέον αποθέματα, παραγωγή ή κέρδη από τη Rosneft και ο διευθύνων σύμβουλός του, Bernard Looney, θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Rosneft "με άμεση ισχύ".

Ο πρόεδρος της BP Bernard Looney περιέγραψε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «μια επιθετική πράξη που έχει τραγικές συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή». Είπε ότι η BP δραστηριοποιείται στη Ρωσία για περισσότερα από 30 χρόνια, «συνεργαζόμενη με εξαιρετικούς Ρώσους συναδέλφους».

«Ωστόσο, αυτή η στρατιωτική ενέργεια αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή», πρόσθεσε. Το διοικητικό συμβούλιο είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εμπλοκή της εταιρείας με τη Rosneft «απλώς δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε.

Ο Λουντ τόνισε ότι η συμμετοχή της Rosneft "δεν ήταν πλέον ευθυγραμμισμένη με τις δραστηριότητες και τη στρατηγική της BP". Η πώληση του 20% ήταν, είπε, «προς το καλύτερο μακροπρόθεσμο συμφέρον όλων των μετόχων μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v