Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα $300 δισ. της Ρωσίας σε ξένο νόμισμα μπορούν να αναταράξουν τις αγορές

Τι υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse Group, Zoltan Pozsar, ο οποίος ανέλυσε δεδομένα από την Τράπεζα της Ρωσίας και τις χρηματοπιστωτικές αγορές για να υπολογίσει το ποσό.

Τα $300 δισ. της Ρωσίας σε ξένο νόμισμα μπορούν να αναταράξουν τις αγορές

Η Ρωσία εξακολουθεί να έχει περίπου 300 δισ. δολάρια σε ξένο νόμισμα στο εξωτερικό -- αρκετά για να διαταράξει τις χρηματαγορές εάν παγώσουν από κυρώσεις ή μετακινηθούν ξαφνικά για να τις αποφύγει.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτό υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse, Group Zoltan Pozsar, ο οποίος ανέλυσε δεδομένα από την Τράπεζα της Ρωσίας και τις χρηματοπιστωτικές αγορές για να υπολογίσει το ποσό.

Η κεντρική τράπεζα και ο ιδιωτικός τομέας της Ρωσίας έχουν σχεδόν 1 τρισ. δολάρια ρευστό πλούτο, με πολύ μεγαλύτερο μερίδιο σε δολάρια από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, ακόμη και αφότου η χώρα πούλησε όλα τα αμερικανικά ομόλογα που κατείχε το 2018, έγραψε ο Pozsar. Υπολογίζει ότι περίπου 200 δισ. δολάρια διατηρούνται σε swaps συναλλάγματος και άλλα 100 δισ. δολάρια σε καταθέσεις σε ξένες τράπεζες.

Αυτά είναι αρκετά για να κινήσουν σημαντικά τις αγορές χρήματος, σύμφωνα με τον Pozsar. Η έκθεση της Τράπεζας της Ρωσίας σε δολάρια είναι περίπου 50%, σε σύγκριση με το 20% που αναφέρει, εκτιμά η Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v