Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 9,5% ανέβασε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Η κεντρική τράπεζα ενημέρωσε ότι ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, για να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 4%.

Στο 9,5% ανέβασε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε την Παρασκευή το βασικό της επιτόκιο ως απάντηση σε μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη επιτάχυνση του πληθωρισμού, καθώς η οικονομία ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Ρωσίας ανέφερε ότι αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 9,5% από 8,5%, όπως και αναμενόταν, έχοντας αρχίσει να σφίγγει την πολιτική της τον Μάρτιο, όταν το βασικό της επιτόκιο ήταν στο 4,25%.

Η κεντρική τράπεζα είπε ότι ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 4%. Ο πληθωρισμός της Ρωσίας ήταν 8,7% τον Ιανουάριο.

«Εάν η κατάσταση εξελιχθεί σύμφωνα με τις βασικές προβλέψεις, η Τράπεζα της Ρωσίας διατηρεί ανοιχτή την προοπτική περαιτέρω αύξησης των βασικών επιτοκίων στις προσεχείς συνεδριάσεις της», δήλωσε η κεντρική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v