Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρέχουν οι τιμές για σπίτια στη Βρετανία

Η ζήτηση παραμένει ισχυρή παρά το τέλος της φορολογικής μείωσης που τροφοδότησε έκρηξη στις πωλήσεις ακινήτων το 2020 και το 2021. Οι προοπτικές ωστόσο είναι πιο δύσκολες για φέτος.

Τρέχουν οι τιμές για σπίτια στη Βρετανία

Ο πληθωρισμός των τιμών των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνά το κόστος των υλικών, του εξοπλισμού και της εργασίας που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους, σύμφωνα με την Redrow Plc, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, παραδίδοντας την εξαμηνιαία έκθεσή της, η Redrow είπε ότι αναμένει ότι τα κόστη θα αυξηθούν περίπου κατά 6% το τρέχον οικονομικό έτος. 

Τα σχόλια έρχονται μια ημέρα αφότου η Barratt Developments Plc ανέφερε ότι η ζήτηση κατοικιών παραμένει ισχυρή παρά το τέλος της φορολογικής μείωσης που τροφοδότησε έκρηξη στις πωλήσεις ακινήτων το 2020 και το 2021.

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας, με στήριξη από τα κυβερνητικά κίνητρα και τη ζήτηση για επιπλέον χώρο. Αλλά οι προοπτικές φαίνονται πιο δύσκολες για το 2022 καθώς τα στεγαστικά δάνεια γίνονται πιο ακριβά, ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει σε υψηλό 30 ετών και οι τιμές ενέργειας παίρνουν την ανηφόρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v