Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon: Εκτίναξη 40% στα έσοδα από cloud, ράλι 14% για τη μετοχή

Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αυξάνει τη συνδρομή για τη συνδρομητική πλατφόρμα Amazon Prime στις ΗΠΑ. Στήριξη στα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου από το cloud και από την επένδυση στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Rivian.

Amazon: Εκτίναξη 40% στα έσοδα από cloud, ράλι 14% για τη μετοχή

Aλμα 9% στα έσοδα τετάρτου τριμήνου του 2021 ανακοίνωσε η Amazon ενώ η εταιρεία ανέφερε κέρδη σχεδόν 12 δισ. δολαρίων από την επένδυσή της στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Rivian.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι μετοχές της Amazon σημειώνουν άνοδο έως και 14% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street. Εάν η μετοχή διατηρήσει αυτό το ράλι την Παρασκευή, θα είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από το 2012.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι έτοιμος να αυξήσει κατά σχεδόν 200 δισ. δολάρια τη  χρηματιστηριακή αξία του, εάν το ράλι της μετοχής που καταγράφεται στις μετασυνεδριακές συναλλαγές διατηρηθεί μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής. H κίνηση θα έρθει μία μόλις ημέρα αφότου η μετοχή της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, σημείωσε βουτιά 26% μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα, διαγράφοντας περίπου 251,3 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση κεφαλαιοποίησης που έχει καταγράψει οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία.

Η εικόνα της εταιρείας:

  • Κέρδη ανά μετοχή (προσαρμοσμένα): 5,80 δολάρια έναντι $3,57 που αναμένονταν, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.
  • Έσοδα: 137,4 δισ. δολάρια έναντι 137,6 δισ. που προβλέπονταν, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv
  • Έσοδα AWS (Amazon Web Services -cloud computing): 17,8 δισ. δολάρια έναντι 17,37 δισ. δολαρίων που αναμένονταν, σύμφωνα με το StreetAccount - εκτοξεύθηκαν 40%.

Η Amazon έδωσε guidance για έσοδα πρώτου τριμήνου μεταξύ 112 και 117 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση για 120 δισ. σύμφωνα με τη Refinitiv. 

Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 9,4% στα 137,4 δισ. δολάρια. Αυτή ήταν η πρώτη περίοδος μονοψήφιας ανάπτυξης της Amazon από το 2017.

Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Amazon αυξάνει τη συνδρομή για τη συνδρομητική πλατφόρμα Amazon Prime στις ΗΠΑ. Η ετήσια συνδρομή θα φτάσει τα $139 από $119. Το κόστος της μηνιαίας συνδρομής  θα αυξηθεί επίσης σε 14,99 δολάρια από 12,99. Η αλλαγή τιμής θα τεθεί σε ισχύ για τα νέα μέλη στις 18 Φεβρουαρίου και για τα τρέχοντα μέλη μετά τις 25 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v