Μπους:Είναι η κατάλληλη ώρα για μείωση των φόρων

Στην ώθηση της οικονομίας, την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και τη δημιουργία 2,1 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στα επόμενα τρία χρόνια στοχεύει ο Μπους με το νέο οικονομικό πακέτο 670 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε σήμερα, και περιλαμβάνει την δραστική περικοπή των φόρων στα μερίσματα.

Μπους:Είναι η κατάλληλη ώρα για μείωση των φόρων
Στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και την ώθηση της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στα επόμενα τρία χρόνια στοχευει το νέο οικονομικό πακέτο ύψους 670 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπους.

Σε ομιλία του στο Economic Club του Σικάγο, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το Κογκρέσο να επιταχύνει τις διαδικασίες περικοπής των φόρων που έχουν ήδη θεσπιστεί από το 2001, να μειώσει άλλους φόρους και να αυξήσει τις δαπάνες για τους ανέργους.

Η για τρίτη φορά πρόταση περικοπής φόρων από τον Μπους τα τελευταία δύο χρόνια στοχεύει να ”ελαφρύνει” περί τα 92 εκατ. Αμερικανούς, καθώς και να ενθαρρύνει τις μικρές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις δαπάνες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι ο κατάλληλος χρόνος για τη μείωση των φόρων είναι τώρα, οπότε και θα έχουν τις πιο θετικές επιδράσεις, προσθέτοντας ότι ”επιταχύνοντας τη μείωση των φόρων, ενισχύεται και ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας”.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ακόμη και ο τριπλασιασμός του ποσού που δικαιολογείται στις μικρές επιχειρήσεις για την αγορά εξοπλισμού στα 75.000 δολάρια, εξοικονομώντας έτσι για αυτές περί τα 2 δισ. δολάρια στο 2003 και 16 δισ. συνολικά στην επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, στα πρόγραμμα αναφέρεται και η αύξηση των επιδομάτων για κάθε παιδί στα 1.000 δολάρια από τα 600 που ισχύει τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v