Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid-19: Δύο με τρία δισεκατομμύρια δόσεις ετοιμάζεται να φτιάξει η Moderna φέτος

Εργάζεται επίσης σε ένα εμβόλιο που θα συνδυάζει ετήσιες ενισχυτικές δόσεις κατά γρίπης, κορωνοϊού και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού, σημείωσε ο CEO.

Covid-19: Δύο με τρία δισεκατομμύρια δόσεις ετοιμάζεται να φτιάξει η Moderna φέτος

Στόχο να είναι σε θέση να παράγει δύο έως τρία δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 φέτος έχει η Moderna, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Stephane Bancel, τη Δευτέρα.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είπε ότι η Moderna εργάζεται σε ένα ενιαίο εμβόλιο που θα συνδυάζει ετήσιες ενισχυτικές δόσεις κατά της γρίπης, της Covid-19 και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). Προέβλεψε ότι στο «καλύτερο σενάριο», το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε ορισμένες χώρες το φθινόπωρο του 2023.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι είπε ότι η Covid-19 μπορεί να γίνει ενδημική «μόνο εάν δεν υπάρξει άλλη παραλλαγή που θα διαφεύγει της ανοσολογικής απόκρισης, ενεργοποιημένη από τις υπάρχουσες παραλλαγές». «Είναι ανοιχτό το ερώτημα εάν η Όμικρον θα είναι το "εμβόλιο με ζώντα ιό" που όλοι ελπίζουν», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v