Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελον Μασκ: Η περιουσία του αυξήθηκε $33,8 δισ. σε μία μόλις ημέρα!

Ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς και η είδηση έφερε ράλι στις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, οδηγώντας την περιουσία του ιδρυτή της στα 304,2 δισ. δολάρια.

Ελον Μασκ: Η περιουσία του αυξήθηκε $33,8 δισ. σε μία μόλις ημέρα!

Mε το δεξί ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον Ελον Μασκ. Η Tesla ανακοίνωσε ότι έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ της στις παραδόσεις οχημάτων, προκαλώντας ράλι στις μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ημερήσια άλματα πλούτου...

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η περιουσία του ιδρυτή της Tesla εκτοξεύθηκε κατά 33,8 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, φτάνοντας στα $304,2 δισ. Ο Τζεφ Μπέζος, δεύτερος πιο πλούσιος, έχει περιουσία 196 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Tesla έκαναν ράλι 13,5%, φτάνοντας στα 1.199,78 δολάρια τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας επανήλθε πάνω από 1 τρισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, μετά την πτώση του Νοεμβρίου και των αρχών Δεκεμβρίου.

Ο Μασκ έχει περίπου 18% της Tesla, ενώ έχει πουλήσει μετοχές αξίας πάνω από 10 δισ. δολαρίων από τον Νοέμβριο, κυρίως για να πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v