Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενα βήμα πίσω το Ισραήλ στην χορήγηση 4ης δόσης

Μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους θα χορηγήσει μια ακόμα δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού η χώρα, ακυρώνοντας τον σχεδιασμό να τη διαθέσει σε όλους όσους είναι άνω τω 60 ετών.

Ενα βήμα πίσω το Ισραήλ στην χορήγηση 4ης δόσης

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενέκρινε την χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, κάνοντας ένα βήμα πίσω από το αρχικό σχέδιο που μιλούσε για τη χορήγησή του σε όλους όσους είναι άνω των 60 ετών.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Nachman Ash δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αργά την Πέμπτη ότι οι μελέτες έδειξαν ότι η τέταρτη δόση βοήθησε ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους να αναπτύξουν αντισώματα κατά της νόσου. Θα είναι διαθέσιμο σε επιλέξιμους υποψηφίους ηλικίας 18 ετών και άνω που έκαναν την τρίτη δόση τουλάχιστον τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Naftali Bennett ανακοίνωσε ότι η χώρα θα γίνει η πρώτη που θα προσφέρει τέταρτη δόση σε ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού, αφού ένα μοντέλο έδειξε ότι η γρήγορη εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον θα αφήσει τον πληθυσμό σε μεγάλο βαθμό απροστάτευτο απέναντι στη μόλυνση.

Το Ισραήλ, μια χώρα σχεδόν 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει περίπου 4.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Αλλά το υπουργείο αργότερα είπε ανακοίνωσε ότι ο Ash δεν είχε λάβει ακόμα τις τελικές αποφάσεις.

Η απόφαση ξεκινήσουν οι τέταρτες δόσεις προκάλεσε κριτική από ορισμένους ιατρικούς εμπειρογνώμονες. Όπως επισημαίνει το Bloomberg οι κινήσεις της χώρας στο μέτωπο της πανδημίας παρακολουθούνται στενά καθώς βρίσκεται πιο μπροστά από άλλες σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των κατοίκων.

Ηταν άλλωστε η πρώτη που προσέφερε στους κατοίκους της τρίτη ενισχυτική δόση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v