Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουμε Ομικρον σε αεροπλάνο

Crash test ανάμεσα σε πρώτη θέση και οικονομική. Πώς πρέπει να τρώνε οι επιβάτες για να κινδυνεύουν λιγότερο. Τι συστήνει ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος Διεθνούς Ενωσης Αεροπορικών Μεταφορών.

Διπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουμε Ομικρον σε αεροπλάνο

Διπλάσιες ή και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό έχουν οι επιβάτες αεροπλάνων κατά τη διάρκεια πτήσης από τότε που εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με τον κορυφαίο ιατρικό σύμβουλο των αεροπορικών εταιρειών του κόσμου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η προειδοποίηση γίνεται καθώς χιλιάδες ταξιδεύουν για διακοπές και οικογενειακές συγκεντρώσεις στο τέλος της χρονιάς και η Όμικρον γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος Covid -στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 70% των νέων κρουσμάτων.

Η business class μπορεί να είναι πιο ασφαλής από την οικονομική θέση, όπως δήλωσε ο David Powell, γιατρός και ιατρικός σύμβουλος της Διεθνούς Ενωσης Αεροπορικών Μεταφορών. Οπως και πριν, οι επιβάτες θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο και τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά, ενώ όσοι κάθονται κοντά ο ένας στον άλλον θα πρέπει να προσπαθούν να μη βγάζουν τη μάσκα τους ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια των γευμάτων, είπε.

Ο κίνδυνος μετάδοσης παραμένει πολύ χαμηλότερος από ό,τι σε πολυσύχναστα μέρη στο έδαφος, όπως εμπορικά κέντρα, χάρη στο νοσοκομειακού επιπέδου φιλτράρισμα του αέρα στα σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη, ένα σημείο που οι αεροπορικές εταιρείες ήθελαν να τονίσουν καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Κανόνες όπως η χρήση μάσκας τείνουν επίσης να εφαρμόζονται αυστηρά στα αεροπλάνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v