Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμβόλιο AstraZeneca: Μειώνεται η προστασία 3 μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 2 εκατ. ανθρώπων στη Σκωτία και 42 εκατ. στη Βραζιλία και αξιολόγησαν τον κίνδυνο σοβαρής Covid, συμπεριλαμβανομένων νοσηλειών και θανάτων.

Εμβόλιο AstraZeneca: Μειώνεται η προστασία 3 μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Η προστασία από σοβαρή ασθένεια μετά από δύο δόσεις του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca αρχίζει να μειώνεται περίπου τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με μια μελέτη που ενισχύει την ανάγκη για ενισχυτικές δόσεις.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 2 εκατ. ανθρώπων στη Σκωτία και 42 εκατ. στη Βραζιλία και αξιολόγησαν τον κίνδυνο σοβαρής Covid, συμπεριλαμβανομένων νοσηλειών και θανάτων, τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Δεν ανέλυσαν το εμβόλιο της Astra έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Ομικρον, η οποία δεν κυκλοφορούσε εκείνη τη στιγμή.

«Βρήκαμε φθίνουσα προστασία από τα εμβόλια έναντι εισαγωγών και θανάτων στα νοσοκομεία λόγω Covid-19 τόσο στη Σκωτία όσο και στη Βραζιλία», ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Lancet. Πρόσθεσαν ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο παροχής αναμνηστικών δόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v