Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ανησυχεί ο Πάουελ για τα crypto, κέρδη για Bitcoin και Ether

Κέρδη 2% για το Bitcoin και 4,8% για το Ethereum, μετά την τοποθέτηση του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών για τα κρυπτονομίσματα.

Δεν ανησυχεί ο Πάουελ για τα crypto, κέρδη για Bitcoin και Ether

Ανοδικά κινούνται τα κρυπτονομίσματα, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), τις αποφάσεις πολιτικής που ανακοίνωσε και τα σχόλια του προέδρου Τζερόμ Πάουελ.

Σχολιάζοντας τα crypto assets, ο πρόεδρος της Fed τα χαρακτήρισε ως «κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία», καθώς «δεν υποστηρίζονται από τίποτα».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η έκταση του κινδύνου που θέτουν για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι σημαντική. 

«Δεν βλέπω τα κρυπτονομίσματα ως ανησυχία για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Πάουελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με το MarketWatch.

«Πιστεύω ότι έχουν ρίσκο, (καθώς) δεν υποστηρίζονται από τίποτα. Και νομίζω ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για τους καταναλωτές, που μπορεί να καταλαβαίνουν ή να μην καταλαβαίνουν τι παίρνουν».

«Τα stablecoins μπορούν σίγουρα να είναι ένα χρήσιμο, αποτελεσματικό μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος που εξυπηρετεί τον καταναλωτή, εάν ρυθμίζονται σωστά», είπε ο Πάουελ. 

Το Βitcoin ενισχύεται 2% και βρίσκεται στις 48.992 δολάρια, ενώ το Εthereum με κέρδη 4,8% φτάνει στις $4.031, σύμφωνα με το Coindesk.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v