Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεμάτα ράφια στα καταστήματα και καλές τιμές υπόσχονται οι ΗΠΑ

Μειώνονται τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Bloomberg Economics.

Γεμάτα ράφια στα καταστήματα και καλές τιμές υπόσχονται οι ΗΠΑ

Η μειωμένη προσφορά που οδήγησε τον πληθωρισμό σε υψηλά πολλών δεκαετιών δείχνει κάποια σημάδια χαλάρωσης στις ΗΠΑ -αλλά εξακολουθεί να επιδεινώνεται στην Ευρώπη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις τελευταίες αναγνώσεις σχετικά με το νέο σύνολο δεικτών προσφοράς του Bloomberg Economics. Οι μετρήσεις των ΗΠΑ υποχωρούν τον Οκτώβριο, αν και παραμένουν σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, υποδηλώνοντας όμως ότι οι ελλείψεις γίνονται λιγότερο σοβαρές.

Εάν η τάση συνεχιστεί μέχρι το 2022, τα προβλήματα για τους Αμερικανούς καταναλωτές θα αρχίσουν να υποχωρούν. Η βελτίωση της κρίσης εφοδιασμού στις ΗΠΑ ενισχύει την άποψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τα σημεία συμφόρησης μειώνονται μετά την ομαλοποίηση από την κυβέρνησή του στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής.

«Περισσότερα αγαθά μετακινούνται πιο γρήγορα και πιο φθηνά από τα λιμάνια μας στα ράφια των καταστημάτων», δήλωσε ο Μπάιντεν την Τρίτη. Μεγάλες λιανικές εταιρείες όπως η Walmart Inc., η Target Corp. και η Home Depot Inc. «επιβεβαίωσαν ότι τα ράφια τους θα είναι καλά εφοδιασμένα στα καταστήματα αυτή την εορταστική περίοδο», είπε.

Ημέρα Ευχαριστιών-ΗΠΑ: Υψηλό 9 ετών χτυπάει η βενζίνη

Με το κόστος τροφίμων να είναι ήδη αυξημένο, οι Αμερικανοί είναι αντιμέτωποι και με ένα άλλο πρόβλημα τη φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o μέσος όρος για αμόλυβδη βενζίνη βρίσκεται στα 3,40 δολάρια ανά γαλόνι, σημείο που είναι το πιο υψηλό όσον αφορά το Σαββατοκύριακο των διακοπών από το 2012.

Ωστόσο, προβλέπεται ότι 48,3 εκατ. άνθρωποι θα ταξιδέψουν φέτος με αυτοκίνητο, σημειώνοντας αύξηση 8% από πέρυσι και μείωση 3% από το 2019. Επιπλέον, 4,2 εκατ. ταξιδιώτες αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v