Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Στα 2,2 εκατ. θα φτάσουν οι θάνατοι στην Ευρώπη έως τον Μάρτιο

Ο υπολογισμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας γίνεται με βάση τις τρέχουσες τάσεις. Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να βρουν κοινή γραμμή για το πόσο καιρό προστατεύουν τα εμβόλια.

ΠΟΥ: Στα 2,2 εκατ. θα φτάσουν οι θάνατοι στην Ευρώπη έως τον Μάρτιο

Οι θάνατοι στην Ευρώπη από την Covid-19 θα φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια έως τον Μάρτιο, με βάση τις τρέχουσες τάσεις, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πιέζοντας για περισσότερους εμβολιασμούς.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να συμφωνήσουν για τον τρόπο διαχείρισης της διάθεσης εμβολίων

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για συμφωνία όσον αφορά το πόσο καιρό οι εμβολιασμοί Covid-19 προστατεύουν τους ανθρώπους και στο πώς να διαχειριστούν τις ενισχυτικές δόσεις, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε έναν κοινό κανόνα για το πόσο κρατάνε τα εμβόλια και πότε θα πρέπει να χορηγείται η αναμνηστική δόση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν σε δημοσιογράφους την Τρίτη, καθώς οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες.

«Αυτό δεν μπορεί να είναι διαφορετικό στο Λουξεμβούργο από το πώς είναι στην Ελλάδα ή στη Γερμανία ή στη Γαλλία. Είναι εντελώς αντίθετο με τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας επανέλαβε ότι η χώρα δεν μπορεί να αποκλείσει lockdown για τον περιορισμό του τέταρτου κύματος.

Ο Σπαν τόνισε σε συνέντευξή του στο DLF Radio ότι η κατάσταση σε ορισμένα κρατίδια είναι «πολύ πολύ σοβαρή» και ότι μπορεί να χρειαστούν τέτοια μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας επέμεινε ότι δεν θα υπάρξει κανένα lockdown σε εθνικό επίπεδο, αλλά η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να προειδοποίησε ότι οι τρέχοντες περιορισμοί «δεν είναι αρκετοί».

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία από την πανδημία, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας βρέθηκε θετικός, ενώ ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είπε ότι οι ΗΠΑ θα παρακάμψουν τα ακραία μέτρα που επιβάλλονται σε μέρη της Ευρώπης. Την ίδια ώρα στην Ινδονησία, ο μισός πληθυσμός έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και η χώρα κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον Απρίλιο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v