Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη πληθωρισμού κοντά στο 6% στη Γερμανία αναμένει η Bundesbank

Οι τιμές καταναλωτή είναι ήδη σε υψηλό τριών δεκαετιών, στο 4,6% τον Οκτώβριο, αλλά αυτό αναμένεται να είναι προοίμιο για μια ακόμη ταχύτερη άνοδο τους τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Εκτίναξη πληθωρισμού κοντά στο 6% στη Γερμανία αναμένει η Bundesbank

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία μπορεί να εκτιναχθεί ακόμη υψηλότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως αυτόν τον μήνα, με το ποσοστό λίγο κάτω από το 6%, σύμφωνα με την Bundesbank.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, περίπου μιάμιση ποσοστιαία μονάδα αυτού θα αντικατοπτρίζει την προσωρινή μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας και τις πολύ χαμηλές τιμές για τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες το 2020, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Φρανκφούρτης στη μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Ο πληθωρισμός έφτασε ήδη σε υψηλό τριών δεκαετιών, στο 4,6% τον Οκτώβριο, αλλά αυτό αναμένεται να είναι προοίμιο για μια ακόμη ταχύτερη άνοδο των τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο. Τα τελευταία στοιχεία αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη έκθεση τιμών καταναλωτή για την ευρωζώνη.

Η Bundesbank προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει τους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v