Αυστρία: Από το lockdown στους ανεμβολίαστους σε... καθολικό lockdown

Τα κρατίδια του Σάλτσμπουργκ και της Άνω Αυστρίας προχωρούν στην επιβολή καθολικού lockdown από την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος να αρθούν τα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα.

Αυστρία: Από το lockdown στους ανεμβολίαστους σε... καθολικό lockdown

Οι περιοχές του Σάλτσμπουργκ και της Άνω Αυστρίας θα επιβάλλουν lockdown στο σύνολο του πληθυσμού από την ερχόμενη Δευτέρα, τα οποία σύμφωνα με τους κυβερνήτες τους θα κρατήσουν «αρκετές εβδομάδες» αλλά θα έχουν ολοκληρωθεί ώς τα Χριστούγεννα. 

Δεν υπάρχει πλέον άλλη εναλλακτική από το να διατάξουμε την επιβολή πλήρους lockdown στην περιοχή, τόνισε ο κυβερνήτης του κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ Βίλφριντ Χασλάουερ σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Πέμπτης. 

Η διάρκεια του lockdown δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ο Χασλάουερ σημείωσε ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και πιθανότατα τέσσερις. Όπως και στα προηγούμενα lockdown οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για ουσιώδεις δραστηριότητες, όπως για ψώνια, σωματική άσκηση και για ιατρική περίθαλψη. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής θα κλείσουν. 

Όπως μεταδίδει το the local austria, ο κ. Χασλάουερ κάλεσε όλους στην περιοχή που είναι επιλέξιμοι να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου καθώς και αναμνηστικές δόσεις, «να το κάνουν ώστε να βγούμε από αυτό το lockdown το συντομότερο δυνατόν, πριν τα Χριστούγεννα αν είναι δυνατόν». 

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ότι η περιοχή θα μπει σε lockdown την ερχόμενη εβδομάδα, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασιστεί την Παρασκευή σε εθνικό επίπεδο. 

«Αν δεν υπάρξει πανεθνικό lockdown, η Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ θα μπουν σε lockdown από την ερχόμενη εβδομάδα» υπογράμμισε ο κ. Στέλτσερ, προσθέτοντας ότι θα προτείνει το μέτρο να εφαρμοστεί πανεθνικά στη συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους τοπικούς ηγέτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v