Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Λευκορωσία κλείνει «προσωρινά» αγωγό πετρελαίου προς ΕΕ

Ο αγωγός «Φιλία» μεταφέρει πετρέλαιο σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Ξεκίνησαν μη προγραμματισμένες επισκευές, περιορίζοντας τη ροή προς την Πολωνία», ενημέρωσε η ρωσική εταιρεία εξαγωγών ενέργειας, Transneft.

Η Λευκορωσία κλείνει «προσωρινά» αγωγό πετρελαίου προς ΕΕ

Κλείνουν προσωρινά κάποια κομάτια από το τμήμα του αγωγού «Φιλία» που βρίσκεται στη Λευκορωσία και που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ρωσική εταιρεία κολοσσός στις εξαγωγές ενέργειας Transneft.

Σύμφωνα με τη δήλωση, θα γίνουν μη προγραμματισμένες επισκευές, με τον φορέα εκμετάλλευσης της Λευκορωσίας να αναμένει ότι οι εργασίες συντήρησης θα διαρκέσουν έως και τρεις ημέρες. Οι Αρχές αναμένουν ότι οι μηνιαίες εξαγωγές και οι παραδόσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες.

«Ξεκίνησαν μη προγραμματισμένες επισκευές σε ένα τμήμα του πετρελαιαγωγού Druzhba, περιορίζοντας τη ροή προς την Πολωνία για περίπου τρεις ημέρες, ενώ ο προγραμματισμένος στόχος του μήνα δεν αναθεωρείται», όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Transneft, Igor Demin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v