Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ 15 ετών για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ακινήτων Rightmove, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2007 κάθε τομέας της αγοράς και κάθε περιοχή της Βρετανίας σημείωσε τιμές ρεκόρ τον Οκτώβριο.

Ρεκόρ 15 ετών για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Ρεκόρ σε όλους τους τομείς και σε όλες τις περιοχές κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια, με τους αγοραστές να προσπαθούν να αποκτήσουν ένα σπίτι ενόψει προβλεπόμενης αύξησης των επιτοκίων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times και σύμφωνα με την ιστοσελίδα ακινήτων Rightmove, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2007 κάθε τομέας της αγοράς - πρώτη φορά αγοραστής ή δεύτερη κτλ - και κάθε περιοχή της Βρετανίας σημείωσε τιμές-ρεκόρ τον Οκτώβριο.

Η τιμή των σπιτιών που βγαίνουν στην αγορά αυτόν τον μήνα αυξήθηκε κατά 1,8% ή £5.983, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο για αυτή την περίοδο της χρονιάς από τον Οκτώβριο του 2015.

Ο αριθμός των νέων ακινήτων που βγαίνουν στην αγορά έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το καλοκαίρι, αλλά η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά καθώς ο ανταγωνισμός παραμένει «καυτός», δήλωσε η Rightmove.

Ο αριθμός των πωλήσεων που συμφωνήθηκαν αυξήθηκε κατά 15,2% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 πριν από το χύπημα της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v