Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακή κρίση: Προτιμά να δώσει επιταγές παρά να μειώσει φόρους η Γαλλία

Μια μείωση φόρου θα είναι «άδικη και ακριβή» επειδή δεν θα στοχεύσει στα νοικοκυριά που την έχουν ανάγκη, ενώ μια πτώση κατά ένα σεντ θα οδηγήσει σε «μισό δισεκατομμύριο ευρώ» λιγότερα στα κρατικά ταμεία, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ενεργειακή κρίση: Προτιμά να δώσει επιταγές παρά να μειώσει φόρους η Γαλλία

Την ιδέα του να δωθεί «επιταγή για καύσιμα» σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος έτσι ώστ να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος, προτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, από το να μειωθούν οι φόροι.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι ο στόχος είναι «πάνω απ' όλα να μάθουμε τι μπορεί να δοθεί το συντομότερο στον γαλλικό λαό».

Μια μείωση φόρου θα είναι «άδικη και ακριβή» επειδή δεν θα στοχεύσει στα νοικοκυριά που την έχουν ανάγκη, ενώ μια πτώση κατά ένα σεντ θα οδηγήσει σε «μισό δισεκατομμύριο ευρώ» λιγότερα στα κρατικά ταμεία, είπε. Θα λειτουργήσει επίσης ως επιδότηση για ορυκτά καύσιμα σε μία κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι σχεδιάζει να θεσπίσει περαιτέρω μέτρα για την προστασία των γαλλικών νοικοκυριών από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας.

Η κυβέρνηση εισήγαγε επίσης επιδότηση ενέργειας ύψους 100 ευρώ για τα 5,8 εκατ. φτωχότερα νοικοκυριά της χώρας, τα οποία κόστισαν 580 εκατ. ευρώ σε κρατικές δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v