Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Villeroy (ΕΚΤ): Να διατηρήσουμε την ευελιξία του PEPP

«Θα άξιζε να εξεταστεί εάν και πώς τουλάχιστον ορισμένα στοιχεία αυτής της ευελιξίας του PEPP πρέπει να διατηρηθούν στην εικονική εργαλειοθήκη μας», σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας.

Villeroy (ΕΚΤ): Να διατηρήσουμε την ευελιξία του PEPP

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διατηρήσει κάποια από την ευελιξία του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων για μελλοντικές αγορές asset, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Francois Villeroy de Galhau.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, με τον πληθωρισμό να υπολείπεται του στόχου για 2% μεσοπρόθεσμα, η νομισματική πολιτική πρέπει να μείνει διευκολυντική και μετά το πιθανό τέλος του έκτακτου προγράμματος (PEPP) ύψους 1,85 τρισ. ευρώ τον Μάρτιο, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας.

Ο Villeroy προσπάθησε να τονίσει πώς η ΕΚΤ πρέπει να προσπαθήσει να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά αυτού του προγράμματος. Το PEPP είναι πιο ευέλικτο από την τακτική ποσοτική χαλάρωση. Επίσης, δεν έχει καθορισμένα μηνιαία ποσά, επιτρέποντας στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αντιδρούν στις μεταβολές των οικονομικών συνθηκών όταν και όπου συμβαίνουν.

«Θα άξιζε να εξεταστεί εάν και πώς τουλάχιστον ορισμένα στοιχεία αυτής της ευελιξίας του PEPP πρέπει να διατηρηθούν στην εικονική εργαλειοθήκη μας», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v