Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφόρισε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Απώλειες 4%, μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες. Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, η παραγωγή ήταν 4,7% χαμηλότερα, ενώ η παραγωγή των κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε 7,8%.

Κατηφόρισε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Πτώση 4% κατέγραψε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενισχύθηκε 1,7%. οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η μηνιαία αρνητική κίνηση θα φτάσει στο -0,4%, μετά την άνοδο κατά 1% του Ιουλίου.

Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, η παραγωγή ήταν 4,7% χαμηλότερα, ενώ η παραγωγή των κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε 7,8%. Απώλειες 2,6% για την παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων ενώ των ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε καά 2,5%.

Η παραγωγή του τομέα ενέργειας αυξήθηκε κατά 4,1%, ενώ των κατασκευών μειώθηκε κατά 3,1%.

Τα στοιχεία έρχονται μία μέρα αφότου δημοσιεύθηκαν τα δεδομένα για τις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες Αυγούστου, οι οποίες επίσης κινήθηκαν καθοδικά. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχαν κινηθεί εξαιρετικά ανοδικά, λόγω σημαντικών συμβολαίων, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι παραγγελίες για made in Germany προϊόντα έκαναν βουτιά 7,7% μηνιαίως έναντι πρόβλεψης αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters για πτώση 2,1%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι παραγγελίες ήταν 11,7% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v