Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H TUI σχεδιάζει πώληση νέων μετοχών $1,3 δισ. για να μειώσει τα χρέη

Ακόμη μία ταξιδιωτική εταιρεία αντλεί μετρητά από επενδυτές, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί στα σύνορα. Η επιστροφή σε θετικές ταμειακές ροές το περασμένο καλοκαίρι δίνει στη διοίκηση μια ανάσα, σχεδιάζοντας την έξοδο από την κρίση.

H TUI σχεδιάζει πώληση νέων μετοχών $1,3 δισ. για να μειώσει τα χρέη

Πώληση νέων μετοχών σχεδιάζει η τουριστική εταιρεία TUI για να αντλήσει 1,1 δισ. ευρώ με στόχο να συγκεντρώσει μετρητά για να μειώσει τα χρέη της πανδημίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι ακόμη μία ταξιδιωτική εταιρεία που αντλεί μετρητά από επενδυτές καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί στα σύνορα.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει 2,14 δισ. ευρώ έκδοση δικαιωμάτων, για να βοηθήσει στην αποπληρωμή του κυβερνητικού πακέτου διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ. Η EasyJet ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου 1,2 δισ. βρετανικών λιρών τον περασμένο μήνα.

Η TUI έχει συγκεντρώσει δισ. ευρώ από τρία προγράμματα διάσωσης από τότε που χτύπησε η πανδημία. Η επιστροφή σε θετικές ταμειακές ροές το περασμένο καλοκαίρι δίνει στη διοίκηση μια ανάσα καθώς σχεδιάζει την έξοδο από την κρίση, με την προϋπόθεση ότι η ανάκαμψη δεν θα υποχωρήσει ξανά.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι αναμένει μια ευρύτερη επιστροφή στα διεθνή ταξίδια τη χειμερινή σεζόν με χωρητικότητα σημαντικά καλύτερη από πέρυσι. Ωστόσο, αναμένει να λειτουργήσει μόνο στο 60% έως 80% των κανονικών επιπέδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v